luni, 3 ianuarie 2011

Idei, ganduri



Iarna......aceiasi poveste de fiecare data, zapada alba, frigul, linistea, piesajul de vis...amorteala de afara....Este foarte placut sa stai in casa la o cafea sau un ceai si sa privesti inghetul de afara, la fel ca si cand esti afara si te gandlesti la cat de placut este in casa... Dar de fapt la ce gandesti cand iti zboara mintea la acasa? La confortul ce te asteapta? La linistea din casa? Sau la persoanele dragi care stii ca sunt acolo pentru tine?

De ce trebuie sa fie Craciunul sa ne amintim ca suntem oameni? Ca iubim, ca plangem, ca radem, ca ne intristam, ca traim.....ca putem fi mai buni......? Si tot pentru ca vine Craciunul aruncam sute de lei pe mancaruri pe care in mod normal nu le cumparam? Suntem prin natura noastra risipitori,ani aroganti, neincrezatori, risipitori......risipitori in tot....bani, viata, iubire.....Singurul lucru pe care nu l-am vazut si nici nu l-am simtit iana asta a fost spiritul sarbatorilor.....Cred ca cel mai pregnant sentiment al meu a fost o enervanta oboseala si adanca tristete....care parea ca vine dincolo de gandurile mele...parca de undeva din adancurile sufletului meu....


Un sentiment ciudat...parca as fi vrut sa alung din gandurile mele toate persoanele care intr-un fel sau altul m-au dezamagit...... as vrea sa pot sterge dintr-o data tot ce nu vreau sa imi amintesc sau ce nu as fi vrut sa traiesc....dar astea cred ca ar fi prea multe...din pacate...cred ca s-ar insuma undeva la peste 70% din viata mea....si numai cand ma gandesc la asta imi aduc aminte cat de frustranta este viata mea de pana acum. Ma uit adesea la zapada de afara si ma uimesc de fiecare data cat de frumoasa este, alba, fina, senbilila, caci se poate topi foarte usor...dar totusi atat de daunatoare cateodata, atat de rece........

Ceea ce nu reusesc niciodata este sa fiu la fel de rece ca ea, iar asta ma intristeaza si ma face de fiecare data sa sper cu aceiasi inocenta si prostie. De ce ar fi lucrurile mai bine de data asta? Intervine, din nou, aceiasi nedreptate unii primesc totul de-a gata altii nimic...si ce muncesc sa obtina pierd...si mai au si ghinion cat cuprinde......

Drumu-i lung.....cararile adanci.....poate reusesc data viitoare sa scriu ceea ce vream sa scriu....


4 comentarii:

  1. Faptele doar sunt si atat. Ele nu sunt pozitive sau negative. Doar noi oamenii dam valoare lucrurilor, situatiilor si altor oamenii. Prin urmare, ceea ce nu este pozitiv si negativ in sine, nu are cum sa te afecteze. Ceea ce afecteaza omul, in bine sau in rau, sunt gandurile lui cu privire la toate cele. Altfel spus, gandeste pozitiv, constructiv. Invata sa faci asta, caci este in avantajul tau. Indiferent ce se intampla in viata omului, nu este un capat de lume. Si totusi, gandeste-te ca viata este deseori scurta si trebuie traita frumos, cu zambetul pe buze si in suflet. Centreaza-te pe prezent, straduieste-te sa inveti asta si nu mai ramane ancorata de trecut si viitor, de ceea ce iti amintesti cu sufletul si mintea si de ceea ce iti doresti. Can faci asta, gandeste-te daca ai vreun avantaj moral. Daca il ai, continua, daca nu, de ce sa continui. Invata sa iti dezvolti o relatie buna cu tine insati, invata sa te iubesti, sa te apreciezi si sa te respecti pentru ca, oricat ai spune si crede ca faci asta, de fapt, nu e e asa. Gandeste-te ca ar fi ciudat sa te trezesti peste ani buni si sa constati ca pana atunci ti-ai trait viata in trstete. Abia atunci cand te vei lovi de adevratele probleme ale vietii, iti vei da seama ca ceea ce traiesti acum e o nimica toata. Invata sa gandesti corect, logic pana la capat. Poate crezi ca faci asta, dar daca te gandesti mai bine, vei constata ca nu e asa.

    Ai grija de nuantele sufletului tau. Nu-ti zugravi tablouri cenusii, caci e posibil sa ramai cu ele toata viata. Gandirea corecta se invata. Trebuie doar sa vrei.

    Mi-a facut placere sa te citesc, Maraana. :).
    Ganduri bune iti doresc. :).

    RăspundețiȘtergere
  2. 1
    2
    3

    You do not have to choose any of these three!

    ατνάπ ατ άτκατακ ηπάγα Η

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim:
    Multumesc pentru vizita si te mai astept pe blog.
    Dincolo de faptele oamenilor care nu au cum sa fie negative sau pozitive, ceea ce ne afecteaza pe noi este rezultatul acestor fapte, rrezultat care ne afecteaza pozitiv sau negativ..... Oricum este destul de complicat sa nu vorbesti despre valori morale atunci cand ele se afla peste tot in societate, sau mai ales cand nou suntetm facuti in a gandi prin valori morale.
    Adevaratele probleme ale vietii? Care ar fi dupa tine....? probleme mereu sunt mari pentru noi, asta pana le depasim, apoi sunt mici si neimportante. Gandirea logic corecta este cea care ne ajuta...si asta hotatam fiecare ce ne ajuta....oricum o sa ma gandesc indelung la acest comentariu, aceste sfaturi.
    Iti multumesc inca o data si te mai astept, repet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Agapheros:
    Multumesc, ma simt flatata....oricum nu cred ca as putea alege. inca incerc sa aflu ce inseamna :))

    RăspundețiȘtergere