luni, 21 septembrie 2009

Iubire, iubire, iubire...



Dragostea...eeeh ce visatori ne face ea... Dar ce faci cand visele nu se implinesc si ne trezim la realitate. Cum te trezesti din euforie fara sa te simti parasit, tradat sau mintit....si asa se nasc in sufletul nostru sentimente atat de dureroase.... uiti ca exista cineva ce te poate face sa zambesti larg.
Ma gandesc adesea daca oamenii ce trec grabiti pe langa mine pe strada mai stiu ce inseamna ore tranformate in secunde in niste ochi ai unei persoane ce poate face totul sa zboare.
Nu, tot ce scriu acum nu sunt rezultatul unei unei visatoaare, ci ma gandesc: ce sunt acele lucruri ce te fac sa renunti, sa te lasi prada unui sentiment, sau altfel e mult prea sistematic poate o combinatie potrivita aunor elemente ce ne incanta? Si totusi ma intreb: ce e iubirea, atasamentul fata de o anumita persoana, dar nu orice persoana, numai ''alesul'' sau ''aleasa''.
Liiceanu spunea ca ceea ce ii protejeaza pe oameni de o posibila prabusire psihica e asa-numitul "sistem de iluzii"- adica iluzia ca totul poate fi bine, ca poti iubi sai fi fericit, sau ca aceasta lume poate fi buna. Trist, trist sau adevarat? Adica daca chiar totul este o iluzie si noi avem acest ''sistem de iluzii'' doar ca pe un fel de scut protector impotriva realitatii?
Oare nu este iubirea asa cum spune el mila fata de noi insine proiectata asupra altcuiva? Poate sa fie iubirea doar acest un fel de mila? Se poate sa existe doar aceste tipuri de mila? Mila, iubire, atasament, disperare, ura? Poate sunt nuante ale aceluiasi tip de sentiment? Parti negative sau pozitive ale unui sentiment unic fata de lume, sau persoana. Poate atasamentul sau dorul sunt fetele aceleasi monede, la fel ca si iubirea sau ura...?
Ceea ce este si mai greu de inteles este usurinta cu care ne lasam calcati in picioare doar de dragul amorului...iubrii fata de o persoana, sentimentul ca daca ne vom lasa madria la o parte sii ii vom face pe plac poate ne va privi cu respect sau poate de ce nu, cu aceiasi iubire. Dar totul sunt niste iluzii si asa se prabuseste un sistem de iluzii si apare '' trezirea la realitate'' sau depresia...? Cum ne cufundam apoi in visare din nou...doar iubind....sau creandu-ne ul alt sistem de iluzii, mai puternic, mai bun...mai real...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu